De jungle, een hippiedorp en apen in de stad!

Blijf op de hoogte en volg Anita

19 Oktober 2012 | Thailand, Lopburi

Hallo iedereen!
Ik zit nu middenin de ‘stad’ in een internetcafé, en zo af en toe loopt er hier gewoon een aap voorbij… Ik ben namelijk in Lopburi, ‘a town of temples and monkeys’. Er wonen hier honderden apen in de stad en bij de tempels. Ik liep vandaag eerst met een plastic tasje langs een aap, en hij probeerde het gelijk af te pakken. Ik ben hier eigenlijk vooral omdat ik onderweg was van Chiang Mai naar Cambodja, en nog graag een kleinere plaats wilde zien. Hier zijn niet zoveel toeristen en in de stad speelt zich vooral het normale Thaise leven af. Af en toe lijk ik wel beroemd trouwens, vooral onder de toeristen uit China. Vandaag vroeg een gezin of ik met ze op de foto wilde en toen ik met Iris in Kanchanaburi was werd ons dat ook een paar keer gevraagd (of ze vragen het gewoon niet en maken stiekem foto’s van je). De Thaise mensen vinden me trouwens niet zo bijzonder, die zien zo vaak blanke toeristen.

Na Bangkok ben ik met Iris naar Kanchanaburi gegaan, waar we in een heel leuk huisje bij de rivier sliepen met hangmatten en chillstoelen voor de deur! (Helaas vond een kakkerlak het ook erg gezellig in ons huisje..). In Kanchanaburi is de brug over de river Kwai, waar ook een film over gemaakt is. In de 2e WO wilden de Japanners een spoorlijn bouwen van Thailand naar Birma (de dodenspoorlijn). Westerse krijgsgevangen (ook veel Nederlanders) en ook Thaise arbeiders moesten keihard werken, ik weet het niet meer precies, maar iets van 18 uur per dag) en kregen amper te eten. Tijdens het werk aan die spoorlijn zijn er 115.000 doden gevallen. Deze informatie weet ik toevallig omdat ik het museum ben geweest (jaja)! Iris en ik deden een tour en daar zat een bezoek aan het museum bij in, was er daarna wel van onder de indruk! Verder zijn we nog naar de watervallen geweest in de buurt van Kanchanaburi, alleen zodra je het water ingaat gaan al die mega-vissen aan je voeten bijten, en dat voelde heel vreemd. Tijdens de tour trouwens ook nog olifant gereden en gebamboooraft!

Van Kanchanaburi zijn we naar Chiang Mai gegaan met de bus en nachttrein. Dat was bij elkaar slechts een rit van 24 uur!;) Iris had maar 2,5 dag de tijd in Chiang Mai dus we gingen gelijk de volgende dag de jungle in! Tip als je dat ook doet: ga niet de avond ervoor nog het stapleven in Chiang Mai verkennen. Tijdens de jungletocht van 2 dagen hebben we olifant gereden, geraft (mn roeiskills dus weer bijgewerkt;)), en gehiket. Dat hiken was echt meeeegazwaar, 3 uur lang bergop klimmen (je kon niet echt normaal lopen) bij 35graden. Maar boven aangekomen was ik toch wel blij dat ik het gedaan had! Het uitzicht was fantastisch en de avond met de groep ook heel gezellig! We gingen overnachten bij bergstammen, en die bergstammen hebben geen lange nekken, ringen in hun lip ofzo, nee ze droegen zelfs gewoon spijkerbroek en er komen denk ik wel 10 toeristengroepen per week. Opzich wel jammer dat die hilltribes zo toeristisch zijn, maarja dat wist ik van tevoren en zelf de jungle in op zoek naar een tribe leek me ook niet echt verstandig;).
De dagen na de jungletocht ben ik nog in Chiang Mai gebleven, Iris is naar het zuiden gevlogen. Die dagen heb ik niet echt bijzondere dingen gedaan, beetje rondgelopen in de stad en uitgeweest. Ik had ook niet echt een plan waar ik heen wilde, echt iedereen zei dat ik naar Pai moest gaan! Pai is was vroeger echt een hippie-dorpje, en dat is het nog steeds wel een beetje, er komen ook heel veel backpackers. Het ligt in de bergen ongeveer 3,5 uur van Chiang Mai af en ik ben blij dat ik erheen ben geweest! Echt grappig, ik stapte daar de bus uit en binnen 10 minuten had ik ongeveer mn hele hostel van Chiang Mai alweer gezien omdat het daar zo klein is en iedereen tegelijk naar Pai ging. We waren met een groep mensen uit Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland en hebben overdag scooters gehuurd om ermee door de bergen te rijden, wat echt geweldig was! Wel even wennen met het links rijden, vooral als er nog meer verkeer is:P. Heb in Pai ook mn verjaardag gevierd! Van te voren was het ongeveer mn grootste nachtmerrie van mn hele reis dat ik alleen zou zijn op mn verjaardag maar dat is gelukkig niet gebeurd! Philipp had taart gekocht en de hele bar ging voor me zingen!
Oja ik heb ook nog iets geleerd in Pai over het Thaise eten. Je hebt hier een soep met tomaten en garnalen enz, tom yam goong, is echt superlekker! Alleen er zitten een paar dingen in die echt heel vreemd smaken, (volgens Iris smaakte het naar bloemen) maargoed ik elke keer braaf alles opeten, ik dacht dat ze dat misschien lekker vonden in Thailand ofzo, maar in Pai heb ik geleerd dat dat gewoon dingen zijn die ze gebruiken voor de smaak en die je dus niet op moet eten, net zoals laurierblad ofzo:P.
Vanaf Pai ben ik eigenlijk op weg naar Cambodja (wat niet geheel logisch is, maar mn vrijwilligerswerk begint maandag). Heb nu een tussenstop in Lopburi, ga morgen naar Surin (een plaats dichtbij de grens) en zondag de grens over. Maandag ga ik dan beginnen bij het weeshuis.. Wat ik daar moet doen? Dat weet ik zelf ook nog niet;)
Ojaa verder heel erg bedankt voor alle reacties enz, heel leuk om te lezen! En voor alle felicitaties, heb n mooie verjaardag gehad ;) X

• 19 Oktober 2012 - 12:56

Eva:

Leuk verhaal weer Anni! Ik ben blij dat je niet alleen was op je verjaardag ;) Veel plezier!

• 19 Oktober 2012 - 14:11

Johan Brenda Julian En Geralynn:

Hoi Anita,

Fijn dat jij je niet alleen voelde met je verjaardag.
    Wat een verhaal weer zeg, een hele belevenis weer met die los lopende apen. hahah.
    Je doet wel veel leuke en stoere dingen hoor, ik doe het je niet na.
    Meid doe je rustig aan. en veel plezier met het werken in het weeshuis.
    Wij kijken weer uit naar je nieuwe avonturen!!

Groetjes Johan Brenda en Dikke knuffels van Julian en Geralynn

• 19 Oktober 2012 - 14:44

Yaniek:

Leuk verhaal! Have fun in Combodja en probeer die kinderen ook wat roeiskill's te leren!

• 19 Oktober 2012 - 15:14

Linda:

Anita!

Wat heb je al weer spannende dingen beleefd! Het klinkt echt geweldig:P Het lijkt me wel heel raar elke keer weer afscheid te moeten nemen van de mensen waar je veel mee opgetrokken bent.. iris bijvoorbeeld?

Wij missen je een hele hoop, zonder jou is blik vooruit toch niet helemaal compleet hoor!

Liefs, Linda

• 19 Oktober 2012 - 21:26

Arjan En Gerrie:

Heee Anita,

Wat maak jij veel leuke dingen mee zeg ,werkze in het weeshuis en wees een beetje lief voor de kindertjes he.
    groetjes

• 20 Oktober 2012 - 17:07

Evie Brouwer:

Nou Anita al genoeg gezien zo te lezen, veel plezier nog.

• 20 Oktober 2012 - 23:15

Harmke Bultman:

hoi anita, leuk om je verhaal te lezen.
    je bent in een echte dierentuin, gaaf.
    mam

• 21 Oktober 2012 - 14:38

Albert En Wouthilda, Willianne, Eline En Jan.:

Leuk verslag, Anita!
    Zo volgen we je toch, veel plezier verder!!
    En nog gefeliciteerd met je verjaardag afgelopen donderdag!
    Groetjes van ons allemaal!

• 22 Oktober 2012 - 15:56

Jan En Jantine :

Hey Anita

Wat leuk om je zo te volgen.
    .Geniet van het werken in het weeshuis.
    We wachten weer op het volgende verhaal.
    Veel plezier nog.

Groetjes Jan en Jantine.